TAPP Coalitie side event programma COP26 1-8 November

Het programma van de TAPP Coalitie COP26 en de online side-events

Opnamen van alle online evenementen vind je hieronder:

MAANDAG 01.11

11.00-11.30 uur CET Agri & Food: waar gaat de COP26 over? Waarom maakt het uit?

Jos Cozijnsen (Climate Neutral Group)

BEKIJK HIER HET EVENEMENT.

11:30-12:00 uur CET Official (live & gestreamd) COP26 Side Event door TAPP Coalitie.

Deel I: Koolstofprijsstelling vlees en zuivel – de olifant in de kamer in COP26.

Symbolische overhandiging van een brief aan 50 presidenten over "True Pricing of Meat And Dairy", namens ondertekenaars aan Lucas du Pre (Nederlands Ministerie van Landbouw, COP26-onderhandelaar / TBC) en andere vertegenwoordiger(s) van de VN-lidstaten.

Presentatie door Jeroom Remmers, directeur bij TAPP Coalitie - Beleid voor vermindering van vlees, inclusief echte/eerlijke prijsstelling van vlees - Nationale vastgestelde bijdragen.

Q&A met de media.

BEKIJK HIER HET EVENEMENT.

12:00-13:00 uur CET. Officieel COP26 Side Event door TAPP Coalitie.
Deel II: Paneldiscussie over vleesvermindering en koolstofprijsbeleid
Presentatie + Stream

Eline Reintjes, Programmamedewerker Beleid bij FAIRR

Elizabeth Gulugulu, Youngo

Jeroom Remmers, directeur bij TAPP Coalition

Gemodereerd door Maiko Mathiesen, TAPP Coalitie.

BEKIJK HIER HET EVENEMENT.

14:00-15:00 uur CET. Effecten van vee & Klimaat. Effecten van echte prijsstelling van vlees.

Intro van klimaatprofessor Pier Vellinga, voorzitter TAPP Coalitie: “True pricing of meat – using tax revenues for farmers & consumers”.

Geert Bergsma, Manager LCA afdeling CE Delft over het in 2020 verschenen rapport: “Duurzaamheidsheffing op vlees” .

BEKIJK HIER HET EVENEMENT.

15:30-16:45 uur CET. Vlees- en zuivel consumptie verminderen – Praktische oplossingen.

Peter Haring, bestuurslid bij TAPP Coalition - "Hoe Unilever een plantaardig voedingsbedrijf werd."

Raphaël Podselver – Head of UN Advocacy bij Proveg International – “Hoe verleid je mensen, bedrijven en overheden om plantaardig te gaan werken?”

Joris Heijnen, directeur bij GreenDish - "Hoe de uitstoot van broeikasgassen met 50% te verminderen in food catering."

BEKIJK HIER HET EVENEMENT TERUG.

17:00-18:00 uur CET. Politieke actie op EU-niveau.

Gezonde en duurzame voeding in Europa – Voedselprijzen / vlees / EU-wetgeving

Jana Fremming, Environmental Action Germany - "Vleesprijsstelling in Duitsland: hoe economische instrumenten de veehouderijsector kunnen transformeren in de richting van dierenwelzijn en klimaatbescherming"

Bekijk HIER haar presentatie.

Jeroom Remmers, directeur TAPP Coalition: voedselprijzen in Europa

BEKIJK HIER HET EVENEMENT TERUG.

DINSDAG 02.11

10:00-11:00 uur CET
Sociale beweging: van theorie naar actie

Liset Meddens, Coördinator bij Fossil Free movement (Nederland): bottom-up klimaatacties.

BEKIJK HIER HET EVENEMENT.

MAANDAG 08.11 17-18u CET.

Koolstofprijsstelling en fiscaal beleid voor een rechtvaardige agri- en voedseltransitie?

COP26 Online Side Event gefaciliteerd door de Europese Commissie

Sprekers:

Helena Wright, beleidsdirecteur FAIRR

Jeroom Remmers, directeur TAPP Coalitie

Elizabeth Gulugulu, jongerenvertegenwoordiger YOUNGO, jongerendistrict bij de UNFCCC (afkomstig uit Zimbabwe)

Steven Thomson, landbouweconoom (bij SEFARI-SRUC)

Jana Fremming, Milieuactie Duitsland (Deutsche Umwelt Hilfe)

Martin Kennedy, voorzitter National Farmer Union NFU (Schotland)

Mike Robinson, moderator

Hier kun je de opnames bekijken.

Andere evenementen van de Europese Commissie zijn hier ook te zien na registratie.

Origineel weergeven