« 23 april: Conferentie True Pricing van vlees en zuivel in de catering. Wordt dit het nieuwe normaal?»

Gepubliceerd op 03-04-2025

Op 23 april organiseerde de TAPP Coalitie een succesvolle "Conferentie True Pricing van vlees en zuivel in de catering. Wordt dit het nieuwe normaal?" De 35 deelnemers, waaronder diverse cateraars, maar ook hun opdrachtgevers bij banken, ministeries en gemeenten, kregen veel inspirerende voorbeelden te horen over hoe true pricing in de catering toegepast kan worden. 

Het verslag is hier na te lezen. De PowerPoint Presentaties van sprekers zijn hier te zien.

Belangstellende opdrachtgevers en cateraars die met true pricing van vlees/zuivel (en het goedkoper maken van groente/fruit/vegan maaltijden) aan de slag willen, in navolging van pilots bij 3 universiteiten (zie eindrapport) kunnen zich aanmelden voor een Community of Practice die in Juni start, via een mail naar info@tappcoalitie.nl. Zij worden gevraagd deze  intentieverklaring (Dutch Sustainable Catering Pledge) te tekenen en toe te sturen naar info@tappcoalitie.nl.

De conferentie ging specifiek over True Pricing van vlees en zuivel in de catering en het tegelijkertijd goedkoper maken van groenten, fruit en vegan meals. Dat halveert de klimaat footprint en maakt lunchen gezonder, met behoud van keuzevrijheid.

We doken in best practices, inspiratie en keken vooruit naar de toekomst.

suzanne en jeroom.jpeg

Het programma:

Blok 1: Voorbeelden uit de praktijk


·         Welkomstwoord door dagvoorzitter Suzanne van der Pijll en organisator Jeroom Remmers (TAPP Coalitie)

·         Resultaten van True Pricing-pilots vlees, zuivel en vis in de catering:

·         Carlijn Teunissen van Cateraar Vermaat

·         Maurits Appeldoorn, Manager en catering expert bij True Price

·         Guusje van Tienhoven van Greendish: best practices bij Universiteiten

·         Reflectie op resultaten: Richard Kooloos, directeur CE Delft (en ervaring met True Pricing bij zijn vorige werkgever ABN AMRO).

          Panel gesprek en Q&A

Blok 2: Catering en gemeenten

          Joost Olijve, Beleidsadviseur Duurzaam Inkopen, gemeente Amsterdam (over inkoop bij dranken)

          Nesha Narain, Senior Adviseur Voedselsysteem, gemeente Amsterdam (over het catering convenant A'dam)

Blok 3: Een doorkijk naar de toekomst naar meer True Pricing vlees/zuivel


·         Collectieve actie:  Jeroom Remmers (TAPP Coalitie) en Drees Peter van den Bosch (CEO Boerschappen, voorheen directeur bij

          cateraar Hutten). Partijen die bij een volgend catering contract aan de slag willen met dit concept kunnen een Intentie

          Verklaring tekenen voor een Community of Practice. Hier meer info, ook de uitgebreide achtergrond notitie / Intentieverklaring 

Blok 4: Discussie


·         Discussie met aanwezigen  
·         Conclusies en vervolg

          Afsluitende borrel en hapjes na 16 u.

Conferentie-Gezonde-en-klimaatvriendelijke-Catering-4-1744386375.png
Opschalen-Drees-Suzan-Jeroom-1745527963.jpeg
afbeelding-23-april-catering-pledge-group-1745527964.jpeg
Panel-1745527968.jpeg
Nesha-Narain-1745527969.jpeg
Jeroom-1745527970.jpeg
Richard-1745527971.jpeg
Joost-Olijve-1745527972.jpeg
suzanne-1745527973.jpeg
afbeelding-23-april-catering-Pledge-1745527974.jpeg