« 27 Augustus Protest Eerlijke Vleesprijs in Den Haag georganiseerd door jongeren organisaties

Gepubliceerd op 05-08-2022

Vlees is te goedkoop! Daarom is een eerlijke, hogere vleesprijs nodig en organiseren diverse jongeren organisaties een groot Protest voor een Eerlijke Vleesprijs in Den Haag zaterdag 27 augustus van 13-16 u. 

Sluit je aan bij dit event met live muziek, free food en speeches. Om het leuk te maken willen de jongeren clubs er het grootste vegan BBQ event ooit van maken. Locatie op 1 minuut vanaf Den Haag CS! (parkje bij Laan van Reagan en Gorbatsjov).

Dit is een initiatief van Youth for Climate, Studenten voor Morgen, Jongeren Klimaatbeweging, Klimaat .en Energie Koepel (KEK), Jongeren Milieu Aktief en Fridays for Future, vrijwel allemaal partner van de TAPP Coalitie. Daarom vinden we het natuurlijk mooi dat zij dit organiseren en steunen we dit initiatief. 

Meld je aan op www.youthforclimate.nl, waar ook meer info staat en updates volgen over het programma. Vergeet niet je vrienden, familie en collega’s te vragen!
Er worden om 15 uur twee Manifesten overhandigd aan de regering, 1 van jongeren, 1 van boeren. Zij hebben drie eisen:

- De vleesprijs moet eerlijk en hoger (milieuheffing);
- Plantaardige producten moeten goedkoper worden;
- Een deel van het geld moet naar boeren, om te verduurzamen en extensiveren.

Kom ook! Laat de regering en de media zien dat deze wens breed gesteund wordt. Volgens enquetes steunt een meerderheid van Nederland het, ook een meerderheid van VVD- en CDA-stemmers.

Het evenement is gratis, maar...
- We waarderen het als je je aanmeldt via www.youthforclimate.nl. We hopen op minstens 500 aanwezigen, maar willen graag een inschatting vooraf maken. Je kan hier ook doneren om het event mede mogelijk te maken.
- Wij regelen (vega) hamburgers, gratis beschikbaar gesteld door Beyond Meat, Vivera en Quorn, maar neem je eigen broodjes, groenten om te grillen, jouw (wegwerp?) BBQ en vooral ook drinken mee! Eigen vega-burgers meenemen kan natuurlijk ook.

Helpen jullie ons om dit protest groot te maken: stuur deze posts door aan je vrienden, familie en collega’s! Dank!

DEEL onze facebook post! 

DEEL onze linkedin post
Retweet onze Tweet
DEEL onze instagram-post!  (Van Youth for Climate)

DEEL de actie website!  (youthforclimate.nl ivm aanmelding)

Wil je ons helpen met de op- en afbouw op zaterdag 27 augustus? Of ben je een expert op het gebied van barbecueën? Meld je aan als vrijwilliger via dit formulier.

Je vindt alle info ook op www.youthforclimate.nl en een week voor de BBQ mailen we je nog met tips voor de weersverwachting en onze laatste updates, ook over sprekers, politici, bands etc. 

Tot 27 augustus in Den Haag!

Met vriendelijke groet,

Namens Youth for Climate NL, de Jonge Klimaatbeweging, Studenten voor Morgen, Fridays for Future NL, de Klimaat- en Energie Koepel en Jongeren Milieu Actief,

Jeroom Remmers
Directeur TAPP

Protest-voor-Eerlijke-Vleesprijs-27-aug-1659696992.jpg