« Tweede Kamer meerderheid wil in 2024 inzicht in true pricing »

Gepubliceerd op 27-06-2023

Op dinsdag 20 juni diende D66 Kamerlid Raoul Boucke een motie in voor echte prijzen. We zijn verheugd om te zien dat de coalitie van partijen die deze motie steunen al een meerderheid vormen voor de stemming die volgende week zal plaatsvinden.

Raoul Boucke spreekt het kabinet aan op hun klimaattoezeggingen en vraagt de regering om nog een stap verder te gaan in de richting van echte beprijzing. Dit meldde de organisatie True Price in hun nieuwsbrief.
Raoul Boucke: “Aangezien een echt prijssysteem kan zorgen voor een betere afweging van klimaat- en milieuschade, waardoor duurzame keuzes aantrekkelijker worden, verzoek ik de regering om de sectoren te beoordelen waar echte prijsstelling nog niet is ingevoerd. Ik verzoek de regering om te bepalen hoe consumenten meer inzicht kunnen krijgen in de werkelijke prijs van producten, en om te verkennen hoe de overheid kan bijdragen aan de totstandkoming van een echt prijsstelsel, en daarover in het voorjaar van 2024 de Tweede Kamer te informeren.”

Dit voorstel kreeg ook steun van Kamerleden van drie andere politieke partijen: VVD, CDA en ChristenUnie.

Hoewel dit momenteel slechts een onderzoeksinitiatief is, toont deze opwindende stap voor het kabinet aan dat honderden bedrijven en duizenden consumenten al voorstander zijn van echte prijsstelling. Het belicht de vele innovatieve implementaties van echte prijzen in boerderijen, winkels, directiekamers, gemeentehuizen en zelfs het belastingkantoor. Het onderstreept het feit dat uiteindelijk iedereen profiteert van een economie waar reële prijzen heersen.

Laten we het laten gebeuren!

De video van Raoul Boucke

Bron: https://trueprice.org

ridderzaal-01718618290.jpg