« Environmental Taxation Conferentie in Parijs bespreekt TAPP voorstel beprijzing voedsel»

Gepubliceerd op 07-09-2023

Parijs, Frankrijk - Vandaag kondigen we met trots aan dat TAPP Coalitie opnieuw deelneemt aan een prestigieuze internationale milieuconferentie, de 2-daagse conferentie over milieubelastingen in Parijs. Eerder dit jaar op 13 april organiseerde TAPP Coalitie een succesvol ronde tafel debat in het Franse parlement, waar we een belangrijk rapport van CE Delft presenteerden over belastinghervorming met betrekking tot voedingsmiddelen ten gunste van klimaat en volksgezondheid. Dit rapport staat ook vandaag centraal bij de presentatie vandaag in Parijs.
 
TAPP's betrokkenheid bij de 24e Global Conference on Environmental Taxation (GCET) in samenwerking met Paris-Dauphine University is een uitgelezen kans om onze missie en concrete groene belastingen voor voedselproducten bekendheid te geven bij een groot internationaal publiek van experts in milieubelastingen. De GCET is wereldwijd de toonaangevende bijeenkomst voor uitwisselingen over de principes en praktijken van milieubelasting en andere op de markt gebaseerde instrumenten die zijn ontworpen om het milieu te beschermen en duurzaamheid te bevorderen. Dit evenement brengt vooraanstaande experts, beleidsmakers en wetenschappers samen om innovatieve benaderingen te bespreken die de toekomst van onze planeet zullen beïnvloeden en kunnen redden.
 
Net zoals bij eerdere conferenties, zal TAPP actief deelnemen aan gesprekken en discussies over het belasten van voedingsmiddelen om zowel de volksgezondheid als het milieu te verbeteren. Het CE Delft rapport, getiteld "Pay as you eat dairy, eggs and meat. External cost estimates and policy options to internalise," zal opnieuw centraal staan in onze presentaties tijdens parallelsessies. Dit rapport beschrijft hoe belastingen op gezond en klimaatvriendelijk voedsel verlaagd kunnen worden (0% btw) en hoe belastingen op vlees, zuivel en eieren, met een negatievere impact op het klimaat, ingevoerd kunnen worden, zoals een verbruiksbelasting of btw-verhoging. In het rapport, dat in maart 2023 in opdracht van TAPP is gepubliceerd, staat ook een plan voor een ETS voor de landbouw.
 
We zijn verheugd te melden dat een selectie van de beste bijdragen van de GCET dit jaar zal worden gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift "Critical issues in environmental taxation" van Edward Elgar publishers, waardoor ons werk en onze inspanningen voor een duurzamere toekomst wereldwijde erkenning krijgen.
 
TAPP blijft zich inzetten voor het creëren van bewustzijn en het bevorderen van beleidsveranderingen die een positieve impact hebben op zowel de volksgezondheid als het milieu. We kijken uit naar vruchtbare discussies en samenwerkingen tijdens de GCET en blijven streven naar een gezondere en duurzamere wereld voor ons allemaal.
 
*Einde persbericht*
Voor meer informatie over TAPP en onze deelname aan de GCET kunt u contact opnemen met:
Mark de Haan: 0031 6 10 10 61 82 of Jeroom Remmers 0031 6 22 40 77 12
 
Het CE Delft rapport ‘Pay as you eat dairy, eggs and meat’ en andere rapporten kunt u hier vinden: https://www.tappcoalition.eu/reportsWil je op de hoogte blijven van de voortgang van TAPP en onze betrokkenheid bij GCET? Bezoek onze website https://tappcoalitie.nlof https://tappcoalition.eu voor het laatste nieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 
To learn more about the TAPP Coalition, please visit our website at https://www.tappcoalition.eu

You can also contact us directly via email at info@tappcoalitie.nl or call us at 0031 6 22 40 77 12.

Stay updated on our activities by following us on Facebook: https://www.facebook.com/tappcoalition/ and LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/tapp-coalition/

 If you'd like to support our cause, subscribe to our newsletter or make a donation at https://www.tappcoalition.eu/newsletter

csm-conference-GCET-dauphine2023-1690202ed7-1694079596.png